Restonomin
työkalupakki
Työkaluja restonomin työelämään
-
✺
Hospitality-alalle suunnteltu 4T-kehittämistarjotin tukee restonomeja työlämässä ja tarjoaa hyvän tökalun päivittäisen johtamiseen.
-
✺
Olemme koonneet restonomien osaamista kehittävää kirjallisuutta, jota suosittelemme oman osaamises kehittämistä varten.
-
✺
Restonomliitto on koonnut retonomeille parhaimpia mallea, joiden avulla voit johtaa päivittäistä työtäsi paremmin.
4T Kehittämistarjotin
4T-kehittämistarjotin on räätälöity juuri ravitsemisalan erityistarpeisiin. Tarjoamme helppokäyttöisiä, testattuja työkaluja, joilla parannat yrityksesi työhyvinvointia ja tuottavuutta. Mukana on esimerkkejä pirkanmaalaisista yrityksistä, jotka ovat jo hyötyneet näistä menetelmistä.
4T-kehittämistarjotin on kehitetty yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja ravintola-alan ammattilaisten kanssa. Se tarjoaa käytännöllisiä ratkaisuja, joiden avulla osallistat työntekijöitäsi, vahvistat brändiäsi ja parannat yrityksesi toimintakykyä.
4T-kehittämistarjotin tarjoaa ravitsemisalan yrittäjille loistavan mahdollisuuden osallistaa henkilökuntaansa sekä parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta.
Tavoitteellisuus
Kehitä työhyvinvointia ja tuottavuutta rinnakkain, henkilökuntaa osallistaen ja yrityskohtaisesti muunnellen. Tässä 4T-aihepiirissä – tavoitteellisuus – voit tunnistaa yrityksesi lähtökohdat yhdessä henkilökuntasi kanssa, kirkastaa liikeideasi ja yrityksesi suunnan sekä motivoida ja sitouttaa henkilökuntaasi kohti kaikille merkityksellistä yritystarinaa.
Tuloksellisuus
Tässä 4T-aihepiirissä – tuloksellisuus – voit yhdessä henkilökunnan kanssa tunnistaa, miten arjen toimintaa voidaan sujuvoittaa. Voitte priorisoida toimenpiteitä, joilla vähennetään hukkaa aiheuttavia tekijöitä sekä etsiä keinoja parantaa viestintää ja vuorovaikutusta työyhteisössä.
Tunnettuus
Tässä 4T-aihepiirissä – tunnettuus – voit oppia tuntemaan asiakkaasi paremmin sekä kehittää tuotteita ja palveluita ketterämmin ja asiakaslähtöisemmin. Voit ottaa käyttöön keinoja erottua kilpailevista yrityksistä ja luoda oman tapasi luoda.
Toimintakyky
Tässä 4T-aihepiirissä – toimintakyky – voit tunnistaa fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia voimavaroja selviytyä työstä, vapaa-ajasta, itsestä ja toisista huolehtimisesta. Voit
vahvistaa tavoitteita ja keinoja hyvinvointiin työssä ja vapaa-aikana sekä keskittyä jaksamiseen, työpäivän aikaiseen palautumiseen ja minitaukoihin.
Kirjallisuuta restonomien osaamisen kehittämiseksi
Malleja, pohjia ja toimintatapoja, jotka tukevat sinua työelämässä
SWOT-analyysi
Swot-analyysissa tarkastellaan arvoa nelikentän avulla. Swot-kirjainyhdistelmä tulee sanoista Strengths, Weaknesses, Opportunities ja Threats. Nelikentässä arvioidaan arvon toteutumista 4 eri näkökulmasta.
Business Model Canvas
Business Model Canvas on strateginen johtamismalli, jota käytetään uusien liiketoimintamallien kehittämiseen ja olemassa olevien dokumentointiin.
The Experience Canvas
Klassisen lean canvasin inspiroima elämyskangas auttaa selventämään, mitä ongelmaa projektisi yrittää ratkaista, ketä asiakasta varten ratkaiset ja miltä menestys näyttää.
Valmentava johtaminen
Valmentava johtajuus on sekä vuorovaikutussuhde että prosessi. Siinä painottuu neuvojen ja käskyjen sijaan kyseleminen, kuunteleminen ja kannustaminen. Niiden kautta päästään uusiin oivalluksiin, ratkaisuihin ja ideoihin.
Mielenterveyden työkalupakki
Mielenterveyden työkalujen avulla työyhteisöt voivat rakentaa mielen hyvinvointia tukevaa inhimillistä työkulttuuria.
Tulevaisuustaajuus
Tulevaisuustaajuus on Sitran kehittämä työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen. Jokaisen restonomin tulisi tunnistaa vaihtoehtoisia tulevaisuuksia.
Työelämän säännöt
Työelämä koostuu monesta palasesta ja monesti voi olla vaikea pysyä perässä kaikesta mitä työelämässä tapahtuu.
Työsuojelu
Työpaikan tulee olla turvallinen ja terveellinen, jossa työntekijä voi suorittaa työtänsä mahdollisimman hyvin.
Yrityksen perustaminen
Oman yrityksen perustaminen on aina haaste, johon me Restonomiliitolla kannustamme jokaista yrittämiseen intohimoisesti suhtautuvaa restonomia.