Jäsenmaksu

SUREn jäsenmaksu vuonna 2017 on 1,3 %.

Jäsenmaksu  maksetaan päätoimen ennakonpidätyksen alaisista tuloista kuten bruttopalkasta, lomakorvauksista, lomarahasta ja luontoiseduista (mm. lounas-, auto- ja puhelinedut) sekä Erityiskoulutettujen työttömyyskassan Erkon maksamista etuuksista (mm. ansiosidonnainen päiväraha, koulutuspäiväraha, vuorottelukorvaus ja koulutustuki).

Työtuloa saavat opiskelijat maksavat  SURElle jäsenmaksua 1,3 % palkkatuloista sekä Erityiskoulutettujen työttömyyskassan Erkon maksamista etuuksista.

Jos sinulla on useita työnantajia, esim. kaksi osa-aikaista työsuhdetta, jäsenmaksu maksetaan molemmista palkkatuloista. Jäsenmaksua ei peritä bonuksista, optioista, tulospalkkioista, päivärahoista ja kilometrikorvauksista. Jäsenmaksua ei peritä myöskään opintotuesta, apurahasta tai Kelan maksamista etuuksista.

Jäsenmaksu kattaa SUREn, Akavan Erityisalojen sekä työttömyyskassan palvelut. Jäsenmaksusi on verovähennyskelpoinen, mikä tarkoittaa käytännössä jäsenmaksun lähes puolittumista.  Muista säilyttää palkkatositteet! Voit tarvita niitä myöhemmin, esimerkiksi jos joudut asioimaan Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon kanssa.

Ammatinharjoittajilta ja yrittäjiltä peritään 200 euron suuruinen vuosijäsenmaksu. Mikäli olet liittynyt jäseneksi tai aloittanut yritystoiminnan 1.7. jälkeen, ensimmäisen vuoden jäsenmaksu on 100 euroa. Tämä pitää sisällään palkansaajakassan jäsenmaksun työttömyysturvalain tarkoittaman jälkisuoja-ajan.
Ammatinharjoittajien ja yrittäjien on erikseen huolehdittava työttömyysturvastaan. Lue lisää.

Eläkeläisen jäsenmaksu on 60 e vuodessa. Jos olet jäänyt eläkkeelle esim. 1.2. lukien ja olet maksanut tammikuun jäsenmaksun, ei sinun tarvitse maksaa vuosimaksua kuluvana vuotena vaan vasta seuraavasta vuodesta eteenpäin. Lähetämme laskun automaattisesti.

Työttömät, lomauteut ja vuorotteluvapaalla olevat: Työttömyyskassa Erko perii jäsenmaksun automaattisesti 1.1.2017 lukien, erillistä valtakirjaa ei tarvita.

Mikäli Erko maksaa sinulle ansiopäivärahaa ja käyt samalla satunnaisesti töissä, myös tästä tulosta maksetaan jäsenmaksu. Muistathan huolehtia tästä jäsenmaksuosuudesta itse.Tällöin tarvitset viitteen, jonka voit tilata täältä. Erko perii jäsenmaksun vain ansiopäivärahasta.

Kelan maksamista etuuksista ei makseta liiton jäsenmaksua. Päivitä tieto vuosittain, jotta saat maksuvapautuksen.

Lisätietoa jäsenasioista tai -maksuista voit kysyä jäsensihteereiltä:

Puhelin 0800 135 370 (numero on maksuton), puhelinaika arkisin klo 9 - 14, sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen


Liity Suren jäseneksi
Ota yhteyttä Sureen
Päivitä Sure jäsentietosi